Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΛΗΓΕΙ ΣΤΙΣ 12 ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΤΗΣ 24ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ -

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/12: ΗΜΕΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δυο εβδομάδες μετά την κρατική δολοφονία του συντρόφου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο αγώνας στους δρόμους της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης συνεχίζεται.

Σχολές, δημόσια κτίρια και σχολεία τελούν υπό κατάληψη, ενώ κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, συμπλοκές με τους ένστολους φρουρούς της τάξης εκδηλώνονται στους δρόμους καθημερινά, σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Μέχρι την Τετάρτη 17/12, στις φυλακές της χώρας έχουν οδηγηθεί αιχμάλωτοι 16 συλληφθέντες των εξεγερτικών γεγονότων του Δεκέμβρη αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες ενώ 4 από αυτούς διώκονται με βάση τον τρομονόμο. Σε ολόκληρη τη χώρα έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις. Μόνο στην Αθήνα οι συλληφθέντες έφτασαν τους 184, ενώ περισσότεροι από 30 μετανάστες έχουν προφυλακιστεί.

Τα γεγονότα που ξέσπασαν αμέσως μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ξεσήκωσαν ένα κύμα παγκόσμιας κινητοποίησης στη μνήμη του, και σε αλληλεγγύη εξεγερμένους που μάχονται στους δρόμους εμπνέοντας την αντεπίθεση στον ολοκληρωτισμό της δημοκρατίας. Συγκεντρώσεις, πορείες, συμβολικές επιθέσεις σε ελληνικά προξενεία αλλά και συγκρούσεις με την αστυνομία, έχουν πραγματοποιηθεί σε πόλεις της Κύπρου, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Δανίας, της Ολλανδίας, της Μ. Βρετανίας, του Μεξικού, του Βέλγιου, των ΗΠΑ, της Τουρκίας, στην Ιρλανδία, την Ελβετία, την Κροατία, την Αυστραλία, την Σλοβακία, τη Ρωσία, τη Βουλγαρία, την Ιταλία, την Γαλλία, την Πολωνία, την Αργεντινή, τη Χιλή, τον Καναδά, την Ουρουγουάη, την Αυστρία, τη Ν. Ζηλανδία, την Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο, τη Σεούλ, την Χώρα των Βάσκων και αλλού.

Συνεχίζουμε την κατάληψη του Πολυτεχνείου που ξεκίνησε το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη δημιουργώντας έναν χώρο για κάθε αγωνιζόμενο και ακόμα μία σταθερή εστία αντίστασης μέσα στην πόλη της Αθήνας.

Ύστερα από απόφαση της συνέλευσης του κατειλημμένου Πολυτεχνείου το Σάββατο 13/12, καλέσαμε σε παγκόσμια δράση ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, το Σάββατο 20/12. Γιατί δεν ξεχνάμε και δεν συγχωρούμε. Γιατί η δολοφονική βία του κράτους και των αφεντικών ενάντια σε εκείνους που αγωνίζονται, δεν είναι ένα τοπικό φαινόμενο αλλά μια παγκόσμια ασφυκτική πραγματικότητα. Γιατί η μηδενική ανοχή και η κατασταλτική τρομοκρατία, η μισθωτή σκλαβιά, η φτώχεια και οι κοινωνικοί αποκλεισμοί, η εκμετάλλευση, η καταπίεση και ο κοινωνικός έλεγχος δεν έχουν σύνορα, αλλά ούτε και ο αγώνας για την ελευθερία.

Η εξέγερση που φώτισε με τις φλόγες της τον άθλιο αυτό κόσμο συνεχίζεται!
Άμεση απελευθέρωση όλων των προφυλακισθέντων!
Αλληλεγγύη σε κάθε διωκόμενο!
Αλληλεγγύη με όλους και όλες ανά τον κόσμο που με κάθε μέσο μεταφέρουν το μήνυμα της εξέγερσης παντού!

Συγκέντρωση στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου,
Σάββατο 20/12, 9 μ.μ.
Κατάληψη Πολυτεχνείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.